marți, 30 septembrie 2014

D'ale "gurii"

Vad prea des in jurul meu oameni care-s depasiti de situatie, indiferent care ar fi ea. Oameni care vor sa faca cacatu praf dar nu sunt in stare nici macar sa se spele pe ochi dimineata. Apropos, de ce o fi nevoie sa te speli zilnic?

Se ia un om, varsta medie, greutate la fel , inaltime "aidoma si la fel". Asadar, se ia mediocrul care e la orice colt de strada, de bloc, de gura de metrou, de intrare in parc, de cabinet medical..in general mediocrul e la colt. Poate ca ii plac colturil de cand era copil si era pedepsit si trebuia sa stea la colt pe coji de nuca. Dar aici intru in altceva, nu in cacat, si iar o iau de la capat cu latratul pe tema pedepsei la copii (alta data discutam despre asta).

Mdeci, el asa mediocru cum e, fara nicio realizare in viata, vrea sa fie Dumnezeu, Zoroastru, Buddha, s.a.m.d. Vrea! Normal ca vrea! Toti vrem! Ce vrem? Nu stim! Cand vrem? Acum! De la cine? De la toata lumea, dar sa nu muncim noi! Sau daca muncim, sa fie putin, nu prea mult ca te doare capu/spatele/curu.

Mediocrul stie sa faca cam vreo 2 lucruri f bine! Se pare ca se naste cu treaba asta, e un fel de dar primit de la ursitoare cand l-a fatat ma-sa.

1. Stie sa dea din coate. Il ajuta...e si micsare (cele 30 min recomandate pe zi), face rau si celor din jur, pt ca ii loveste cu coatele lui de neam prost, reuseste sa isi faca loc in multime...se face remarcat. Dar uite ca si o gramada de cacat se face remarcata, fara sa fie nevoie de prea multe din partea ei. Asadar, neconcluazionand nimic, doar crezandu-ma desteapta, mediocrul stie sa dea din coate. La propriu si la figurat. La propriu am zis deja de ce. La figurat pentru ca asa crede el ca poate sa obtina ceva. Da in stanga, da in dreapta, da in ma-sa, da in ta-su (in general mediocrul spre prost, nu are scrupule) si pana la urma tre sa il vada ala care carmuieste "pulimea" (adica patura aia de jos care trage ca boul la jug pentru 2-3 lei rupti).Si atunci sa te tii, atunci cand prostul (l-am redenumit pe mediocru) se face vazut de "shaful" al' mare, care e si el cam de aceeasi provenienta, doar ca poate este "umpic" mai scolit. Devin prieteni, camarazi, fac "bisericute" si isi fac un masterplan despre cum "le vom arata noi lor de ce suntem in stare!"
Va deveni foarte important la locul unde activeaza, indispensabil ca chilotii iarna, atat de important, incat i se va parea amuzant sa se creada destept. Pacat ca la treaba asta nu se pricepe.Desteptaciunea n-o poti mima sau imprumuta, o ai sau nu. 


2. Stie sa pupe-n cur! Si, Doamne, cat de bine ii iese! Pupatul coroborat cu coatele fac un om ideal pt timpurile noastre. I-am putea spune...cot pupacios! Cotul pupacios nu stie de fapt sa faca nimic, nu are nicio pregatire, nicio ambitie mareata, nu respecta, nu poate fi respectat, nu stie unde se pune cratima, nu stie ce-s alea semne de punctuatie. TOTUSI, Cotul Pupacios stie mereu tot! Ca e vba de oferta de la coada de ulei, ca e vorba de vecinu de la 3 care abia si-a pus centrala (de unde dracu a avut ala bani de centrala?!?!),. ca e vorba de aia a lu Xulescu care a nascut (o curva, copil din flori, a fost in italia).

In general, oamenii de genu asta ajung f departe in viata. Pentru ca e ceva ciudat la mijloc, dupa ce ca esti prost, mai primesti si lucruri degeaba pt care nu trebuie sa te zbati.

Omu prost are noroc! Asta e clar!Si mi-am dat seama si de ce. Pentru ca atunci cand te nasti, divinitatea vede care-i prost sau destept. Daca esti destept, sigur tre sa te descurci sa iti fie bine, ca de, la tine se va aplica "norocul si-l face omul cu mana lui". Daca esti prost, divinitatii i se face mila de tine si sa iti "baga in traista" de mila, ca de.."prost sa fii, noroc sa ai".


Inca o postare legata de nimic, fara sens, doar ca m-am saturat de prosti frustrati in functii de conducere! (la electrica, la telefon, la intretinere, la, la, la ...LA LA BAND)

Niciun comentariu: