marți, 16 septembrie 2014

iote asa

De vreo 3 ani si ceva incoace ma simt motivata in fiecare zi.
Daca pana acum trei ani eram o putoare fara margini, acum m-am mai "ingradit". M-am mai disciplinat, m-am mai ordonat, m-am mai aranjat, m-am mai dat cu lumea, cu alte cuvinte, cum ar zice mama, "m-am adunat de pe drumuri".

M-am adunat de pe drumuri, dar tot pe drum sunt, doar ca pe un altul, mult mult mai frumos.

Cine a avut vreodata OPORTUNITATEA sa ma cunoasca, stie ca nu eram chiar cel mai infocat admirator al copiilor...chiar deloc. Mi se pareau mici, scarbosi, murdari, galagiosi..Nu le faceam nimic, nu le vorbeam urat, dar sa fie la ei acolo, pe mine sa ma lase in pace, sa nu intervina in viata mea.

Si tocmai pentru ca nu mi-au placut, pentru toti cei din jur a fost o surpriza mare cand au aflat ca urmeaza sa fac si eu parte din randul "mamicilor cu bebelusi" -vba ăluia cu nume de gaze intestinale. Pentru aia mai cerebrali, a fost motiv de ingrijorare...
Ca de, doar eu is aia a dracu, fara frica de divinitate, care calca pe cadavre atunci cand vrea ceva, pe cineva, undeva, candva. Asa-s si acum...asta nu s-a schimbat. Doar ca acum, "the anger and frustation of growing up" se canalizeaza in alta parte, constructiv cum ar zice unii.

Ce nu sunt?!
Nu sunt o mama eroina, nu sunt o femeie care s-a sacrificat in momentul in care a nascut, nu sunt un om care si-a distrus viata pentru ca are un copil, nu ma plang ca este greu sa cresti un copil, nu regret nici macar o secunda ca am luat decizia asta, nu imi e dor de viata mea dinaintea lui, inca ma mir ca am putut sta asa mult timp fara el (totusi n-am stat asa mult, ca, stiti doar, sunt o mama tanara), nu l-am crescut cu toate alea bio, nu l-am crescut intr-un mediu steril..curat da, dar nu steril.

Ce sunt?!
Sunt o mama! Sunt o mama cu un baiat extraordinar! Am un copil minunat! Nu stiu ce am facut vreodata atat de bine in viata asta, de am primit un copil frumos! Am un copil pentru care as calca pe cadavre si as face multe alte cadavre daca ar fi nevoie! Pentru mine, NIMIC SI NIMENI nu conteaza cand vine vorba de Mihai! Poate sa fie vorba de ta'su, de mama, de tata, de fratimiu, de tine, de el, de ea, de directoare, de educatoare, de vanzatoarea de la magazin, de oamenii de pe strada...nu conteaza despre cine e vorba. Daca ai facut ceva, daca ai criticat in vreun fel modul in care il cresc pe Mihai sau modul in care se comporta Mihai intr-o situatie, daca ii reprosezi ceva cand de fapt ar trebui sa vorbesti cu mine, daca incerci sa il pacalesi, daca nu ii explici atunci cand ii zici ceva, daca ii interzici fara sa ii zici "de ce", daca nu ai timp pentru el si, CEL MAI GRAV, daca te pune mama dracu sa tipi la el sau sa il lovesti...ai belit mielu! Am sa te caut si-n gaura de sarpe si ai sa treci prin niste dureri de nici nu au fost inventate inca!

Dar, per total, sunt o persoana buna!: )


Niciun comentariu: